2008-06-09

Slitsamnt år

Hittade två resumeér från matcher under denna serie, nej jag har inte gått från datan än, och det riktigt känns hur mycket vi har kämpat i denna serie med tanke på att vi flyttats upp efter ihopslagningen med 91:orna. Aja läs och döm själva

Härlig match av F91/92
Trots en mycket bra insats av F91/92 lyckades vi inte vinna mot serietvåan Bankeryd. Vi tog en tidig ledning men Bankryds jämnade ut strax innan halvtidspausen och andra halvlek blev en riktig rysare. Vi halkade efter lite men kom ifatt flera gånger. I slutminuten jagade vi och det "rann iväg" till förlust med 42-48.
En härlig första period där spelarna verkligen vågade utmana gav oss ledning med 18-9 efter åtta minuter. Lagförsvaret var mycket bra och 2 av Bankeryds 9 poäng gjordes på en buzzerbeater.
Josefin Sällqvist hade inlett matchen genom att sätta sin första trepoängare vilket verkade smitta av sig för vi skjöt väldigt bra utifrån i denna första period. Kanske till och med för bra då det gick lite väl lätt i anfallsspelet till en början vilket omedvetet kan få ett lag att slappna av lite medan motståndarna får kämpa desto hårdare.

Vi hade total dominans på returtagningen i den första perioden vilket också bäddade för den fina starten på matchen. Returtagningen avtog och när skotten inte gick i lika lätt kunde Bankeryd smyga sig allt närmare.
I försvaret kämpades det jättebra och vi hade en mycket bra hjälpsida fast vi lyckades inte stänga mitten så bra som vill i denna "första" match på mycket länge. Vi kom inte heller alltid ut så tätt som vi ska på våra motståndares skyttar men detta ska vi jobba vidare med under veckan.
Ganska så snart i den andra halvleken gick Bankeryd ifatt och förbi, anförda av Erika Axelsson-Lusth som blev hetare och hetare när det drog ihop sig. Vi gav dock inte upp. Hanna Strömberg slet åt sig många värdefulla returer under båda korgarna och under anfallskorgen kunde flera returer omvandlas till poäng. Malin Björnholm och Sumenta Tran tog säkert upp bollen och serverade sin lagkamrater, inte minst Frida Gustafsson, med flera läckra passningar när matchen stog och vägde.
Mest imponerande var nu inte lagförsvaret eller returtagningen utan inställningen hos tjejerna. Alla kämpade och slet föredömligt och jobbade mycket bra tillsammans. Varje gång vi tappade kontakten med Bankeryd kom vi igen och det kändes faktiskt som en seger, trots att vi förlorade...
OBBK F91/92 - Bankeryd 42-48 (18-9, 8-15, 6-11, 10-13)OBBK: Hanna Strömberg 15p, Frida Gustafsson 8p, Malin Björnholm 7p, Josefin Sällqvist 5p, Sumenta Tran 3p, Jelena Pejic 2p och Lisa Karlsson 2p.

Knapp förlust för F91/92 mot Västervik
I distriktets ungdomsserier är det endast tillåtet med
man-man försvar så när Västervik sätter upp en zonpress blir vi minst sagt ställda och hamnar i underläge med hela 2-10. Trots ivrigt påpekande att det inte är tillåtet med zon envisas Västervik med detta försvarsspel och det är bara att försöka anpassa sig...
Västervik fortsätter med zonförsvar resten av matchen vilket är effektivt för dem då vi överhuvudtaget inte övat anfall mot zon (eftersom det inte är tillåtet). När domarna håller med om att det är zon men hänvisar till någon regel som inte finns så är det bara att ge upp den diskussionen.

Efter lite kort ritande och förklarande hur vi ska slå en zonpress under periodpausen och i timeouten går tjejerna ut och kämpar vidare. Det hjälper ju inte heller att Malin Björnholm är hemma och att Sumenta Tran stukat foten efter tre minuter. Då dessa unga damer brukar sköta sysslan som pointguard "tvingas" Frida Gustafsson in i denna roll men hon gör det bra, mycket bra faktiskt! Frida får god hjälp av sina lagkamrater och strax innan halvtidspausen är vi uppe i 19-19 och matchen är helt jämn.
Västervik rycker i andra halvleken till ledning med 32-23 då vi börjar vår upphämtning med en tokhet Jelena Pejic! Jelena sätter skott efter skott och när sen Josefin Sällqvist drar i en trepoängare har vi verkligen kontakt. 9-0 och 32-32 med fem minuter kvar av matchen.
Tyvärr rinner matchen oss ur händerna och vips ligger vi under med tio poäng med två minuter kvar att spela. Vi byter fokus från att försöka vinna till att förlora med mindre än fem poäng vilket vi vann med på hemmaplan. Jelena sätter ytterligare en påse, Lisa Karlsson och Hanna Strömberg stoppar i varsina två poäng och när Hanna sen säkert sätter ett straffkast i slutet stannar förlusten på fyra poäng.
Hela laget kämpar fantastiskt bra och vi nämner en utmattad Hanna Strömberg som knappt fått vila alls då Lisa tidigt hamnat i foulproblem och Sumenta Tran som med stukad fot kommer tillbaka och ger oss värdefulla minuter på planen då vi bara hade två avbytare med oss. Som coach uppskattar man tjejernas härliga inställning när det gick som tyngst i denna match!
Västerviks IF - OBBK 44-40 (12-6, 8-13, 12-9, 12-11)OBBK: Jelena Pejic 12p, Josefin Sällqvist 9p, Frida Gustafsson 8p, Hanna Strömberg 5p, Lisa Karsson 4p och Josefine Hermansson 2p